Free Republic
Browse · Search
News/Activism
Topics · Post Article

To: Oldeconomybuyer
Is this it?

"Geen verband tussen kalender en aanslagen"

ALMERE - Volgens de politie van Almere heeft een kalender die op een islamitische basisschool in Almere verspreid zou zijn, niets te maken met de terroristische aanslagen in de Verenigde Staten. Het produceren, verspreiden of in bezit hebben van de kalender is volgens ons onderzoek niet strafbaar, verklaarde een politiewoordvoerster donderdag na afronding van het onderzoek.

De woordvoerster zegt dat de kalender bestaat uit vier afbeeldingen die historische gebeurtenissen met betrekking tot het "islamitische martelaarschap" weergeven. Een blad toont een Egyptisch vliegtuig dat op 31 oktober 1999 zestig kilometer voor New York in zee stortte. De Amerikanen zeggen dat dit een zelfmoordactie was, maar de Arabische versie van het verhaal zegt dat het vliegtuig door de Verenigde Staten is neergehaald, legt de woordvoerster uit.

De tekst onder de afbeelding betekent Ik steun op Allah en waren de laatste woorden van de piloot. Op de afbeelding is duidelijk te zien dat het vliegtuig in zee stort en niet op de stad terecht komt, dus met de terroristische aanslagen in New York heeft deze kalender niets te maken, zo de politie.

42 posted on 09/27/2001 12:59:30 PM PDT by B Knotts
[ Post Reply | Private Reply | To 18 | View Replies ]


To: B Knotts
Bueno! You know how to Zoek well!
43 posted on 09/27/2001 1:11:37 PM PDT by CounterCounterCulture (where's that Dutch babelfish?)
[ Post Reply | Private Reply | To 42 | View Replies ]

Free Republic
Browse · Search
News/Activism
Topics · Post Article


FreeRepublic, LLC, PO BOX 9771, FRESNO, CA 93794
FreeRepublic.com is powered by software copyright 2000-2008 John Robinson